ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Η ιατροδικαστική έκθεση αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα

13:53 - 22 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Η ιατροδικαστική έκθεση αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα
Καταπέλτης για τον 30χρονο καθ’ ομολογία δράστη της γυναικοκτονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στην Φολέγανδρο είναι η ιατροδικαστική έκθεση. Μέσω αυτής αποδεικνύεται ότι πριν πετάξει στη θάλασσα τη νεαρή γυναίκα, τη χτύπησε τόσο ώστε να χάσει τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 26χρονη έφερε τραύματα στο πρόσωπο τα οποία προκλήθηκαν είτε από γροθιά είτε από χαστούκι, γεγονός που σημαίνει ότι ο δράστης την ξυλοκόπησε. Εν συνεχεία, την έσυρε στα βράχια, έως που την έριξε στη θάλασσα, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας ανέφερε ότι εντόπισε βαριές, πολλαπλές κακώσεις κεφαλής, καθώς και ότι η 26χρονη κατέληξε εν ζωή στη θάλασσα.

Σε διευκρινιστική ερώτησή εάν οι πολλαπλές κακώσεις προήλθαν συνεπεία πτώσης ή ξυλοδαρμού, είπε «και τα δύο», βέβαια, σημειώνει ότι «προϋπήρξε συμπλοκή» πράγμα που προκύπτει από ορισμένα χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο κ. Μπογιόκας συμπλήρωσε ότι «τα ευρήματα θα γραφτούν στην έκθεση μου».

Οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος. Στη θάλασσα την έριξε ο γυναικοκτόνος χωρίς τις αισθήσεις της και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ενώπιον του ανακριτή Νάξου η απολογία του 30χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο, όπου παραθέριζε το ζευγάρι.

Επίκληση ψυχικής ασθένειας από τον δράστη

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεράσπισής του, ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του, αιτούμενος να εξεταστεί από ειδικό καθώς επικαλείται προϋπάρχουσα ψυχική νόσο.

Φέρεται, επιπλέον, έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή που αναζητά κάθε λεπτομέρεια για όσα συνέβησαν στη βραχώδη περιοχή της Φολεγάνδρου, για τη σχέση του ζευγαριού αλλά και για τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορούμενου.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και έπειτα οι δύο λειτουργοί θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο κατηγορούμενος.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 22 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.