ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντετοκούνμπο: Το πρωτάθλημα... φέρνει $40 εκατ. το χρόνο από διαφημίσεις

18:17 - 22 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Αντετοκούνμπο: Το πρωτάθλημα... φέρνει $40 εκατ. το χρόνο από διαφημίσεις
Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ, σε συνδυασμό με τον τίτλο του MVP των τελικών ανεβάζει σημαντικά τις... μετοχές του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος εκτός από το "χρυσό" συμβόλαιο που έχει με τους Μιλγουόκι Μπακς μπορεί να ανεβάσει και τα έσοδά τους από τις διαφημίσεις.

Ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε στον μαγικό κόσμο του NBA το 2013 και μέσα σε οκτώ χρόνια κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής.

Προηγουμένως είχε βέβαια ήδη φτιάξει το όνομά του, είχε γίνει All Star και δύο φορές MVP της κανονικής περιόδου.

Τα επιτεύγματα αυτά του έδωσαν τον Δεκέμβριο του 2020 ένα νέο πενταετές συμβόλαιο με τους Μπακς, που θα του αποφέρει 228 εκατ. δολάρια. 

Βέβαια ο Greek Freak δεν μένει μόνο στα χρήματα που κερδίζει με τα χρώματα των «ελαφιών». Πιο συγκεκριμένα κερδίζει 25 εκατ. δολάρια το χρόνο από συνεργασίες μεταξύ των οποίων είναι η Nike, η JBL, η Budweiser, ο Σαράντης και η Protergia. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes αυτές οι συνεργασίες κατατάσσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην πέμπτη υψηλότερη θέση με τους αθλητές που αγωνίζονται στο NBA.

Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο Tim Derdenger,  καθηγητής στη σχολή οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι συνεργασίες θα μπορούσαν να αποφέρουν στον Αντετοκούνμπο 35-40 εκατ. δολάρια  φέρνοντάς τον στα ίδια επίπεδα με τον super star των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Στεφ Κάρι.

Από την πλευρά του ο αθλητικός σύμβουλος Μάρκ Γκάνις υποστηρίζει πως «πρόκειται για έναν άνθρωπο οποίος μπορεί να προωθήσει τη Louis Vitton το ίδιο αποτελεσματικά όσο και η NIKE».

Σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη εάν αποφάσιζε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το προφίλ του. Εάν έκανε κάτι τέτοιο τότε θα μπορούσε να φτάσει τον Λεμπρόν Τζέιμς ο οποίος με 65  εκατ. δολάρια βρίσκεται πρώτος στη λίστα των αμοιβόμενων αθλητών του Forbes.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:29 - 22 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.