ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Η Γαρυφαλλιά ξυλοκοπήθηκε βάναυσα

18:04 - 23 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στη σορό της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στην Φολέγανδρο, αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα της δολοφονίας της νεαρής κοπέλας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η πλήρης σύνταξη της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί έπειτα και από την αποπεράτωση όλων των εργαστηριακών εξετάσεων, τα αίτια θανάτου της 26χρονης φαρμακοποιού είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής- θώρακος- άνω και κάτω άκρων».

Αυτά καταδεικνύουν τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε η γυναίκα, αφού ξυλοκοπήθηκε πριν πεταχθεί στη θάλασσα.

Ειδικότερα, οι κυριότερες κακώσεις που διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής είναι:

  • Εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.

  • Στην κεφαλή ευρέθησαν οι κάτωθι κακώσεις:

  • Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)

  • Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος όργανου προκληθείσα

  • Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκατοστά περίπου, στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος όργανου προκληθέν.

  • Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή , όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.

  • Κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσινού ύδατος στη τραχεία, τους βρόγχους και στο πνεύμονα καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά. Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσινού ύδατος μέχρι και των κάτω λοβών πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλάσσιου ύδατος, πνίγηκε.

  • Έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού, από θλων όργανο προκληθείσα.

Κατά το συμπέρασμα του ιατροδικαστή, Ηλία Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η Γαρυφαλλιά Ψαράκου, κυρίως της κεφαλής, της προκάλεσαν αναισθησία και έντονο άλγος με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, αλλά και να είναι αδύναμη να σωθεί με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η Γαρυφαλλιά ίσως να είχε σωθεί

O αγροτικός γιατρός της Φολεγάνδρου, ο οποίος και εντόπισε την 26χρονη Γαρυφαλλιά στη θάλασσα και επιχείρησε να την επαναφέρει στην ζωή, υπογράμμισε ότι εάν η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί 10 λεπτά νωρίτερα, ενδεχομένως να είχε σωθεί.

Ο γιατρός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι προσπάθησε να της κάνει αναπνευστική ανάνηψη και συνηδειτοποίησε ότι ήταν ακόμα ζεστή. «Αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα από το νερό ενδεχομένως να είχε σωθεί», τόνισε.

Στις φυλακές Κορυδαλλού

Παράλληλα, ο 30χρονος γυναικοκτόνος οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Αρχικά θα μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών, για να διενεργηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που έχει ζητήσει η υπεράσπιση του, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, ο κατηγορούμενος μετά από πολύωρη απολογητική διαδικασία ενώπιον του ανακριτή Νάξου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το έγκλημα σε βάρος της 26χρονης.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, που επικαλείται ψυχικό νόσημα, φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στους αστυνομικούς ενώ ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα που έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:32 - 23 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.