ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύκονος: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα– «Τσεκάρονται» κι άλλοι προορισμοί

07:44 - 26 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Μύκονος: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα– «Τσεκάρονται» κι άλλοι προορισμοί
Παύουν να ισχύουν σήμερα, Δευτέρα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα, τα οποία είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17 Ιουλίου, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Σημειώνεται ότι στη Μύκονο παρατηρείται σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού ως αποτέλεσμα του «μίνι» lockdown.

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν ικανοποίηση για την αποδοτικότητα των μέτρων, ωστόσο δεν απέκλειαν παρόμοια επιβολή περιορισμών στο νησί ή και αλλού αν παρατηρηθεί και πάλι επιδημιολογική επιβάρυνση.  

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε αναφέρει ότι τα μέτρα απέδωσαν στη Μύκονο, προαναγγέλλοντας το «άνοιγμα» του νησιού.

Άλλοι προορισμοί στο στόχαστρο

Την ίδια ώρα, οι αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιδημιολογική εικόνα σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, με τις επόμενες ημέρες να χαρακτηρίζονται «κρίσιμες», εξαιτίας και του μεγάλου όγκου αδειούχων που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα η Αντίπαρος, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα και η Ρόδος.

Αξίζει να σημεωθεί πως εντείνονται και οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.