ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Καύσωνας... μακράς διάρκειας από Τετάρτη (28/7)

10:20 - 26 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Καιρός: Καύσωνας... μακράς διάρκειας από Τετάρτη (28/7)
Ενα πάρα πολύ ισχυρό κύμα καύσωνα, που θα θυμίσει τις μεγάλες ζέστες του 1987, αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Παρά ταύτα, στη χώρα έχει στήσει «καρτέρι» ένα νέο κύμα καύσωνα.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, υποστήριξε ότι «από την Τετάρτη ξεκινούν τα δύσκολα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 42 και στους 45 βαθμούς Κελσίου». Ο γνωστός μετεωρολόγος επισήμανε ότι «μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η διάρκεια του ισχυρού κύματος καύσωνα, όμως ενδέχεται να πάμε έτσι, με πολλή ζέστη, μέχρι τις 5 ή και 7 Αυγούστου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, το κύμα καύσωνα θα «πυροδοτήσουν» πολύ θερμές αέριες μάζες που θα έρθουν στην Ελλάδα από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. «Αυτό το κύμα καύσωνα, τουλάχιστον ως προς τη διάρκειά του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα θυμίσει τον μεγάλο καύσωνα του 1987» προσέθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.