ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

18:20 - 26 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών
«Η Δέλτα έχει αλλάξει τα δεδομένα – πρόκειται για την μετάλλαξη που απειλεί τους ανεμβολίαστους», τόνισε στο πλαίσιο της τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Με αυτό το δεδομένο ανοίγουν οι πλατφόρμες για εμβολιασμούς παιδιών.

«Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από την λοίμωξη με covid», τόνισε και πρόσθεσε: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία».

«Τα παιδιά είναι το αίτιο των επιδημικών εξάρσεων στα σχολεία και αυτό το γεγονός εμποδίζει τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία», είπε για να σημειώσει ότι αυτό μπορεί να ευθύνεται και για νέες μεταλλάξεις, καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι «εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων».

Πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οργανισμοί έχουν δώσει έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών με Pfizer από 12 και πάνω και με Moderna από 17 και πάνω. «Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και προστατεύουν τα παιδιά, παρουσιάζοντας τις συνήθεις αντιδράσεις, όπως και στους ενήλικες», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι λόγω του μικρού αριθμού δείγματος εμβολιασμένων παιδιών, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών, όπως η μυορκαρδίτιδα.

Όπως είπε κατόπιν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:32 - 26 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.