ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Click away μόνο για τους ανεμβολίαστους εξετάζει η κυβέρνηση

22:44 - 26 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Click away μόνο για τους ανεμβολίαστους εξετάζει η κυβέρνηση
Ανοίγει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων και στην εστίαση, ενώ κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν χειροτερέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, οι ανεμβολίαστοι να ψωνίζουν μόνο με click away από τον Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα οι εμβολιασμένοι θα ψωνίζουν κανονικά εντός των καταστημάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, υπάρχει ως πλάνο η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο, όμως μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Ουσιαστικά, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να ψωνίσουν μόνο με τη μέθοδο του click away, την οποία γνωρίσαμε την περίοδο της δεύτερης καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι στο click away η παραγγελία από τον καταναλωτή γίνεται μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του αντίστοιχου brand ή τηλεφωνικά στο ίδιο το μαγαζί.

Στη συνέχεια παραγγελία ετοιμάζεται και ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή.

«Σήμερα που μιλάμε όμως, δεν υπάρχει αυτό ως συζήτηση. Δεν μπορώ να το αποκλείσω να υπάρξει» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΑΝΤ1.

Οι καταστηματάρχες πάντως υποστηρίζουν δεν είναι εύκολο να ελέγχουν στα καταστήματα λιανικής ποιος μπαίνει με εμβόλιο και ποιος χωρίς και να ζητούν πιστοποιητικά, αν και αρκετοί από τους εμβολιασμένους καταναλωτές, δηλώνουν ότι είναι υπέρ του μέτρου.

Σενάρια για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην εστίαση

Πιο πιθανό, πάντως, θεωρείται το σενάριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση  παρά στο λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, σύντομα θα ανοίξει η συζήτηση για το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για εργαζόμενους σε καφέ, κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι προτιμούν να εμβολιαστούν από το να ξοδεύουν κάθε εβδομάδα χρήματα σε self test ή rapid.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:48 - 26 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.