ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Καίγονται σπίτια, εκκένωση οικισμών (videos)

19:03 - 28 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Καίγονται σπίτια, εκκένωση οικισμών (videos)
Δύο μεγάλες φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αχαΐα, στην περιοχή Δροσιά και στην Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας, με τις αρχές να δίνουν εντολή για την προληπτική εκκένωση τριών οικισμών, καθώς οι φλόγες έχουν πλησίασαν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

«Aν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Πτέρης Αχαΐας, εκκενώστε τώρα προς Σταυροδρόμι» ανέφερε νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που ενεργοποίησε το 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Πριν από λίγο εκκενώθηκε ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την περιμετρική οδό της Πάτρας. Τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας. 

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:13 - 28 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.