ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στην Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

07:18 - 29 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Φωτιά στην Αχαΐα: Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα
Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα, έπειτα από ένα δύσκολο βράδυ.

Η εικόνα στο μέτωπο της Δροσιάς, σύμφωνα με την Υπηρεσία, είναι βελτιωμένη, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επανήλθαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα. 

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 μονάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δ. Ελλάδας και όμορων δήμων. 

Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές». Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις».

Σημειώνεται ότι χθες, στις φλόγες παραδόθηκαν τουλάχιστον έξι κατοικίες σε Ελεκίστρα και Σούλι, όπου το μέτωπο έχει οριοθετηθεί, ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. 

Νωρίτερα, είχαν ειδοποιηθεί, μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από την Ε033, όσοι κάτοικοι βρίσκονταν στους οικισμούς Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.