ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευθυμίου (ΕΛΑΣ) για γυναικοκτονίες: Διαχρονικό φαινόμενο, δεν βρίσκεται σε έξαρση

13:09 - 31 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ευθυμίου (ΕΛΑΣ) για γυναικοκτονίες: Διαχρονικό φαινόμενο, δεν βρίσκεται σε έξαρση
«Είναι διαχρονικό φαινόμενο, δεν βρίσκεται σε έξαρση. Δεν παίζει ρόλο μόνο η αστυνομία για την αντιμετώπισή του αλλά χρειάζεται προσέγγιση και συνεργασία και από άλλους κοινωνικούς φορείς».

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Άννα Ευθυμίου, μιλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας, ενώ τόνισε πως «η αντίδραση της ηγεσίας ήταν άμεση σχετικά με τους δύο αστυνομικούς που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.

«Μας προβληματίζει το γεγονός ότι στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον το 2020 υπήρξε μια αύξηση στα περιστατικά βίας. Στην συντριπτική πλειονότητά τους τα θύματα ήταν γυναίκες. Μέχρι στιγμής το 2021 διαφαίνεται μία αύξηση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έξαρση του φαινομένου. Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου και αναλαμβάνουμε συνεχείς δράσεις προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται και να καταγγέλλουν τα περιστατικά», δήλωσε η κ. Ευθυμίου.

Περιγράφοντας τα περιστατικά της έμφυλης βίας τα οποία καλούνται να διαχειριστούν ολοένα και πιο τακτικά οι αστυνομικοί, η κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι «τα τελευταία έτη είναι κάποια περιστατικά που έχουν λάβει δημοσιότητα για τον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκαν, ωστόσο είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο για την αντιμετώπισή του δεν παίζει ρόλο η αστυνομία, αλλά γενικότερα η κοινωνία».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ ζήτησε συνεργασία από όλους τους φορείς. Σχολιάζοντας την συμπεριφορά των δύο αστυνομικών που δεν έλεγξαν τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου στη Δάφνη, επισήμανε:

«Σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρέπει να λειτουργήσει αποθαρρυντικά. Θέλουμε τους πολίτες να καταγγέλλουν. Ο τρόπος διαχείρισης είναι μια εξαίρεση στον κανόνα. Οι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ωστόσο ο πειθαρχικός έλεγχος συνεχίζεται. Δεν μπορώ να προδικάσω ποια θα είναι η ποινή. Ήταν ωστόσο άμεση η αντίδραση της ηγεσίας για το γεγονός ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν θα γίνονται ανεκτές. Ήταν μια εξαίρεση δυστυχώς, η οποία δεν αντικατοπτρίζει τον καθημερινό αγώνα και έργο της Άμεσης Δράσης».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:33 - 31 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.