ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχαΐα: Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί-Κάηκαν σπίτια στη Ζήρια

19:02 - 31 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Αχαΐα: Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί-Κάηκαν σπίτια στη Ζήρια
Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα με έναν ακόμα οικισμό να εκκενώνεται, ενώ έχουν καεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 20 σπίτια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, Γιώργος Ντίνος.

Ειδικότερα, μετά τα χωριά Άνω Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι εκκενώθηκε και ο παραλιακός οικισμός Λόγγος.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών - Κορίνθου, καθώς και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα να παραμένουν κλειστές από το μεσημέρι, οπότε και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. 

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το 112 το οποίο καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή. Έχει ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ να μεταβεί στην περιοχή για να παραλάβει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου.

Είναι, δήλωσε ο κ. Ντίνος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τεράστιες οι ζημιές, βλέπω ένα τεράστιο σπίτι να καίγεται, απόλυτη καταστροφή πάνω από 20 σπίτια καήκαν. «Πολλά σπίτια (κάηκαν)… Πέρασε μέσα από τον οικισμό, εκκενώθηκε γρήγορα. Το Λαμπίρι δεν φαίνεται από τον καπνό, καίγεται».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών. Τρία λεωφορεία διατέθηκαν για να απομακρύνουν όσους δεν έχουν δικό τους μέσο από την περιοχή.

Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σκάφη του Λιμενικού μεταφέρουν πολίτες

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια.

Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:30 - 31 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.