ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: Εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί η πυρκαγιά στην Αχαΐα

20:13 - 31 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Χρυσοχοΐδης: Εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί η πυρκαγιά στην Αχαΐα
Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Αχαΐα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου (31/7) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή, και ως τώρα έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στο ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η φωτιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Γι’ αυτό τον λόγο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ειδοποίησης 112, ώστε να εκκενωθούν αρχικά τα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι και στη συνέχεια και ο Λόγγος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

Ο ίδιος σημείωσε πως στην περιοχή έφτασε ακόμη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Απηύθυνε, επίσης, έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

«Οι αντίξοες συνθήκες θα συνεχιστούν… Θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες» προειδοποίησε.

​​​​​​​«Εκδηλώθηκαν 56 πυρκαγιές. Τις τελευταίες μέρες έχουμε πολλές στην Αχαΐα και αρκετές έλαβαν μεγάλες διαστάσεις εξελίχθηκαν πλησίον κατοικιών και εντός οικισμών… Εμείς είμαστε όλοι εδώ σε επαγρύπνηση, σε επιφυλακή, και θα παραμείνουμε και τα επόμενα 24ωρα» σημείωσε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:56 - 31 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.