ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες-16 τραυματίες-Εκκενώθηκαν 4 χωριά

10:05 - 01 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες-16 τραυματίες-Εκκενώθηκαν 4 χωριά
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, που συνεχίζει να καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα.

Μάλιστα, με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα άρχισαν συνεχείς ρίψεις στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας.

Από τη μεγάλη πυρκαγιά έχουν καεί τουλάχιστον 20 σπίτια, αυτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ προκλήθηκε τραυματισμός συνολικά 16 ατόμων – τα περισσότερα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένας άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με εγκαύματα.

Επτά εξ αυτών -έξι πολίτες και ένας λιμενικός- παραμένουν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (Πάτρα) διακομίστηκε ο εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας. Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εκκενώθηκαν οι οικισμοί Λαμπίρι, Καμάρες, Ζήρια και Λόγγος, καθώς επίσης και μια κατασκήνωση. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε δύο φορές το 112 για να ειδοποιήσει όσους πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σήμερα (1/8) στο σημείο επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρου και 77 οχήματα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε χθες το απόγευμα και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την περιοχή Λαμπίρι προς Άνω Ζήρια. Στην περιοχή πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος.

Αποκαταστάθηκε, ωστόσο, πλήρως η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:16 - 01 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.