ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα με το τρόπαιο του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο-Τι δήλωσε

13:24 - 01 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Στην Αθήνα με το τρόπαιο του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο-Τι δήλωσε
«Πάτησαν» Ελλάδα μετά του… τροπαίου του NBA ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Οι Έλληνες πρωταθλητές έφτασαν στο Ελ. Βενιζέλος το μεσημέρι της Κυριακής (1/8) με πλήθος κόσμου να τους επιφυλάσσει θερμή υποδοχή.

Αφού έφτασαν στο αεροδρόμιο, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο προχώρησαν σε δηλώσεις, ενώ μάλιστα αποκάλυψαν πως σκοπεύουν να πάνε το τρόπαιο του NBA στις γειτονιές όπου μεγάλωσαν. Στον χώρο του αεροδρομίου βρέθηκαν περίπου 100 άτομα.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:30. Πρώτος άρχισε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ευχαριστώντας όλους κατά την διάρκεια της σεζόν αλλά και από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το μπάσκετ έχουν στηρίξει την οικογένεια.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούμπο είπε πως «είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πίσω. Που μπορούμε να το φέρουμε στην Ελλάδα το κύπελλο. Έπρεπε να περάσουμε μία μεγάλη διαδικασία γι' αυτό. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα μείνουμε εδώ αλλά θα το πάρουμε μαζί μας στα μέρη που μεγαλώσαμε, στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου».

«Θέλω πάλι να το ξαναζήσω όλο αυτό. Δεν κράτησε πολύ, θέλω να τα ξαναζήσουμε όλα αυτά σαν ομάδα. Να συνεχίσουμε να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε ακόμα πεινασμένοι να κερδίζουμε και να ζήσουμε τέτοιες στιγμές με το Μιλγουόκι και την Εθνική Ομάδα. Με τον Θεό να είναι δίπλα μας θα ζήσουμε κι άλλες στιγμές. Το συναίσθημα αυτό είναι εθιστικό», σημείωσε ο Έλληνας σούπερ σταρ και MVP των τελικών του ΝΒΑ.

«Είχα ανθρώπους δίπλα μου που με πίστεψαν και με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Το καλύτερο συναίσθημα που έχω νοιώσει μέχρι τώρα είναι που έγινα πατέρας, δεν το πιάνει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Και θα ξαναγίνω πατέρας σε λίγο. Αν μου έλεγες πριν από 8 χρόνια πως σήμερα θα ήμουν εδώ με τον Θανάση και θα πηγαίναμε το τρόπαιο του ΝΒΑ όπου θέλουμε θα σε έλεγα τρελό», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης συνέχισε λέγοντας: «Δεν σταματάμε, δεν έχουμε σταματήσει ούτε μέρα. Δουλεύουμε συνέχεια, δεν σταματάμε, το μάθαμε από τους γονείς μας. Γυρνούσαμε από το σχολείο, από την προπόνηση και βλέπαμε τους γονείς μας να μην σταματάνε, έτσι κάναμε και εμείς. Αυτά που ζήσαμε, δεν έρχονται χωρίς σκληρή δουλειά. Δεν ξέρουμε ποιο είναι το ταβάνι. Κάθε χρόνο ξεπερνάμε αυτό που κάναμε πέρσι σαν οικογένεια, και αυτό θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Αυτό που ξέρω είναι πως θα σηκωθώ και θα πάω να κάνω προπόνηση, όπως και ο Θανάσης».

«Στηρίζουμε τον Θοδωρή Ιακωβίδη»

Τα δύο αδέρφια αναφέρθηκαν και στον αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, λέγοντας πως σαν οικογένεια τον στηρίζουν και έστειλαν το μήνυμα «να μην αφήνουμε κάθε Θοδωρή να σηκώνει αυτά τα βάρη μόνος του».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε πως είναι στο πλευρό και θα ήθελε να μιλήσουν και από κοντά. Τόνισε πως χάρηκε που βγήκε με δάκρια στα μάτια και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Χάρηκα που βγήκε και ξέσπασε γιατί έδειξε πως ένιωθε. Και για μένα υπάρχουν πολλά βράδια που δεν ξέρω αν θέλω να συνεχίσω αλλά έχω κοντά μου ανθρώπους που με στηρίζουν. Θα ήθελα να είμαι δίπλα του».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 01 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.