ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαψεύδει η Αθήνα τα περί νεκρού Τούρκου από ελληνικά πυρά

14:51 - 01 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Διαψεύδει η Αθήνα τα περί νεκρού Τούρκου από ελληνικά πυρά
Νεκρός βρέθηκε ένας 43χρονος Τούρκος πολίτης, με δημοσιεύματα των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να αναφέρουν πως σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στα σύνορα του Έβρου.

Το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έλαβε χώρα κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Κάποια τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πυρά από Έλληνες στρατιώτες και άλλα για πυρά από άνδρες με πολιτικά ρούχα.

Μάλιστα, αναφέρουν πως το θύμα, ονόματι Μεχμέτ Ντουργκούν, καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε τον πυροβολισμό στο πρόσωπό του.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σορό του στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, το θύμα και ο φίλος του πήγαν να πάρουν κάποιες βάρκες, που χρησιμοποιούσαν παράνομοι μετανάστες για να διασχίσουν τον ποταμό και οι οποίες ήταν σε νησίδα, στον ποταμό του Έβρου.

Διαψεύδει η Αθήνα

Σε πλήρη διάψευση των τουρκικών δημοσιευμάτων τουρκικών ΜΜΕ προβαίνουν αρμόδιες πηγές από την Αθήνα.

Όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές στον ΣΚΑΙ, ήδη έχει γίνει έρευνα τόσο στην πλευρά του στρατού όσο και της αστυνομίας, από την οποία δεν προκύπτει πως έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, σημείωσαν πως επρόκειτο για συμβάν μεταξύ διακινητών μεταναστών.

Η επίσημη διάψευση

Με ανακοίνωσή του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας. Παράλληλα, η Αθήνα καλεί την Άγκυρα να φυλά τα σύνορά της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών παράνομων μεταναστών.

Η ανακοίνωση:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο. Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Διαψεύδει και η ΕΛΑΣ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία παίρνει κι αυτή θέση αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων για περιστατικό στον Έβρο, σημειώνει πως δεν υπήρχε εμπλοκή των ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό και διαψεύδει τα όσα έχουν αναπαράγει τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:19 - 01 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.