ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φλέγεται» το οδόστρωμα στην Αθήνα-Πάνω από 55°C η θερμοκρασία εδάφους

16:59 - 01 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Ξεπέρασε τους 55 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία εδάφους στο κέντρο της Αθήνας, όπως την κατέγραψε drone του meteo.gr που πραγματοποίησε πτήση πάνω από την πρωτεύουσα.

Πλάνα που ελήφθησαν από θερμική κάμερα κατά τη διάρκεια της πτήσης πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία της Ομόνοιας δείχνουν τις ακραίες θερμοκρασίες εδάφους, με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών να επισημαίνει ότι καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα καύσωνα που πλήττει το σύνολο της χώρας, το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο έντονο, ιδιαίτερα στην Αθήνα.  

Στα πλάνα του βίντεο, πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr, φαίνονται μερικά στιγμιότυπα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τοπικά τους 55°C (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό), όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο κέντρο της Αθήνας κυμαινόταν μεταξύ 36-37°C.

Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην άσφαλτο και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες (άνω των 60°C), και οι μικρότερες τιμές στις προσόψεις νέων κτιρίων και στο νέο συντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας (έως 35°C).

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.