ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ο πρώτος εμβολιασμός 12χρονου στην Ελλάδα είναι γεγονός

09:38 - 03 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Ο πρώτος εμβολιασμός 12χρονου στην Ελλάδα είναι γεγονός
Ο πρώτος εμβολιασμός στην ηλιακή ομάδα 12 - 15 ετών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (3/8) στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για τον 12χρονο Χ.Τ. απόφοιτο της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, που είναι και ο μικρότερος εμβολιασθείς μέχρι σήμερα στην χώρα.

Σύμφωνα με το evros24.gr, ο 12χρονος είναι υπέρμαχος του εμβολίου και με αγωνία περίμενε να ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να εμβολιαστεί πρώτος, για να βρίσκεται ελεύθερα με τους φίλους του.

Με ικανοποίηση ο πατέρας του ανέβασε φωτογραφία του γιου του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας «1ος (πρώτος) στο εμβολιαστικό κέντρο Διδυμοτείχου, να είσαι και πρώτος στη ζωή σου παλικάρι μου! Καλή ανοσία!».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πατέρας του νεαρού τόνισε με αγωνία πως «έχουμε να φροντίζουμε την 3η ηλικία, γονείς, πεθερικά. Αν σπάσει ο κρίκος φροντίδας τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι;».

Με τον εμβολιασμό του παιδιού του ο πατέρας του Χ.Τ. θέλει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους αρνητές γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ψευδή self-test που τα παίρνουν και δεν τα κάνουν λέγοντας πως «το στομάχι μας προειδοποιεί, το κεφάλι όμως όχι. Από αυτό τα τραβάμε όλα».

Ο 12χρονος από το Διδυμότειχο έκανε το εμβόλιο της Pfizer παρουσία παιδιάτρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:54 - 03 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.