ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασταμάτητη η φωτιά στη βόρεια Αττική: Κάηκαν σπίτια, αλλεπάλληλες εκκενώσεις

08:05 - 06 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Ασταμάτητη η φωτιά στη βόρεια Αττική: Κάηκαν σπίτια, αλλεπάλληλες εκκενώσεις
Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες βρίσκονται τα δύο κύρια μέτωπα της φωτιάς που καίει τη βόρεια Αττική. Έπειτα από ένα εφιαλτικό βράδυ, η πυροσβεστική επιχειρεί με το πρώτο φως της ημέρας να περιορίσει τις φλόγες.

Από χθες το βράδυ ήδη είχαν καεί τα πρώτα σπίτια σε Κρυονέρι, Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η στιγμή που σημάδεψε τη χθεσινή νύχτα ήταν το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, με αποτέλεσμα να τεθούν στο επίκεντρο αρκετές ακόμη περιοχές, όπως οι Αφίδνες, ο Άγιος Στέφανος, το Πολυδένδρι, το Καπανδρίτη, το Πευκόφυτο κ.α. Ειδικότερα στις Αφίδνες, αρκετά είναι τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από 112 στους κατοίκους του Βόθωνα στον Μαραθώνα για μια ακόμη εκκένωση, καλώντας τους πολίτες να κατευθυνθούν προς τον Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη.

Νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Καλέντζι, στον Μαραθώνα, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας.

Οι επιχειρήσεις Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομίας είναι αδιάκοπες, ενώ η ελπίδα είναι ότι τα εναέρια μέσα που με το πρώτο φως της ημέρας επέστρεψαν στη μάχη θα καταφέρουν να ανακόψουν την πύρινη λαίλαπα.

Βοήθεια αναμένεται από σήμερα και από ευρωπαϊκες χώρες, καθώς στις επιχειρήσεις έχουν ήδη ενταχθεί ή αναμένονται:

  • Από τη Ρουμανία 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα
  • Από τη Γαλλία 83 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη
  • Από την Κύπρο 40 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη
  • Από τη Σουηδία 2 αεροσκάφη
  • Από την Ελβετία ελικόπτερα

Αναμένεται ενίσχυση ανέμων

Ένα στοιχεία που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ενίσχυση των ανέμων που αναμένεται από σήμερα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.