ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στην Εύβοια: Αναφορές για αγνοούμενους στα Ελληνικά

13:25 - 09 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Φωτιά στην Εύβοια: Αναφορές για αγνοούμενους στα Ελληνικά
‘Ώρες αγωνίας για την τύχη πέντε συγχωριανών τους ζουν οι κάτοικοι στα Ελληνικά Ευβοίας, καθώς έχουν πολλές ώρες να επικοινωνήσουν μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκονται και αν είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Οι πέντε άνδρες, όπως και πολλοί άλλοι από το χωριό, επιχειρούσαν μέσα στους πυκνούς καπνούς, σβήνοντας μικρές εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία της περιοχής, που έχει καλυφθεί από ένα τοξικό πέπλο αναθυμιάσεων από τις καύσεις δέντρων και πάσης φύσεως υλικών που κατατρώνε οι φλόγες στο πέρασμα τους.

Καθώς δεν έχουν δώσει σημάδια επί ώρες, υπάρχει διάχυτη ανησυχία για την τύχη των πέντε ανδρών, η οποία εντείνεται καθώς και η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων είναι προβληματική στην περιοχή, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στα Ελληνικά Εύβοιας, Πωλίνα Κολοκοτρώνη.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, κάποιες από τις οποίες είναι επικίνδυνες, εξακολουθούν να δίνουν στο μεταξύ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια, μετά από τις αγωνιώδεις προσπάθειες τη νύχτα της Κυριακής για τον περιορισμό των πύρινων μετώπων στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Ακόμα την τελευταία ώρα έχει δημιουργηθεί ένα μέτωπο ανάμεσα στα χωριά Γαλατσών, Μονοκαρυά και Αβγαριά, με κατεύθυνση την Αβγαριά, όπου εκεί προσπαθούν και επίγεια και εναέρια μέσα. Το τελευταίο διάστημα έχουμε ισχυρές αναζωπυρώσεις και στα Ελληνικά, όπως και στη Γερακιού. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.