ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνταξη στην οικογένεια του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

16:17 - 10 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Σύνταξη στην οικογένεια του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα
Σήμερα, κι ενώ εκκινούσε το υπουργικό συμβούλιο, κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια ο εθελοντής πυροσβέστης Βασίλης Φιλώρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να συνδράμει στην κατάσβεση πυρκαγιών.

«Αυτή την ώρα, δυστυχώς, αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την απονομή σύνταξης στην οικογένεια του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βοηθήσει συμπολίτες του.

«Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του, την οποία αποφάσισε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης» ανέφερε καταληκτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική. Η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος στέρησε τη ζωή στον 38χρονο πατέρα δύο παιδιών.

Στην τελετή παρευρέθη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης μετέβη και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Νωρίτερα αποφασίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να τελεστεί δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 10 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.