ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μετανάστων σε ευρωπαϊκές χώρες (video)

17:56 - 11 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μετανάστων σε ευρωπαϊκές χώρες (video)
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». .

Την Κυριακής (8/11) συνελήφθησαν στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τρία μέλη της σπείρας (δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 22 ετών και 20χρονος αλλοδαπός), καθώς και δύο αλλοδαποί (διακινούμενοι), ενώ λίγο μετά συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας σε σπίτι στην Αθήνα, δύο ημεδαπές που είχαν σχέση με τη δράση του κυκλώματος.

Όπως υπέδειξε η έρευνα, το κύκλωμα προμήθευε αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, ούτως ώστε αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή xώρα.

Κατά την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν την Κυριακή με αυτοκίνητο τους δύο διακινούμενους στον Αερολιμένα Αθηνών. Μεθοδικά τους συνόδευσαν καθ' όλη τη διάρκεια της κίνησης τους στα διαφορετικά σημεία ελέγχων και τους καθοδηγούσαν, με στόχο την επίτευξη της επιβίβασης σε αεροσκάφος με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα, αφού πριν τους είχαν εφοδιάσει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και διαγνωστικά αρνητικά τεστ covid.

Λίγο πριν φτάσουν στην πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προέβησαν στον έλεγχό των διακινητών και των διακινούμενων και, στη συνέχεια, τους συνέλαβαν.

Τόσο στην κατοχή τους όσο και κατά τις έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 6 τεστ covid, κάποια αμφιβόλου γνησιότητας και κάποια σε στοιχεία άλλων ατόμων, ταυτότητες, διαβατήρια,1.740 ευρώ, το αυτοκίνητο και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 11 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.