ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλες πυρκαγιές σε Κερατέα και Βίλια-Ανησυχία για τον Εθνικό Δρυμό

17:25 - 16 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Μεγάλες πυρκαγιές σε Κερατέα και Βίλια-Ανησυχία για τον Εθνικό Δρυμό
Μαίνονται τα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Αττική και συγκεκριμένα στην Κερατέα και τα Βίλια, όπου απειλούνται σπίτια και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην φτάσουν στις αυλές των σπιτιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, όσον αφορά την πυρκαγιά στην Κερατέα, δόθηκε εντολή εκκένωσης τεσσάρων οικισμών, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις οικίες τους σε Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημολάκι και Άγιο Κωνσταντίνο. Η οδηγία που τους δόθηκε είναι να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την Ανάβυσσο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, καθώς δίνεται μάχη να κρατηθούν οι φλόγες πριν επεκταθούν στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, οπότε πλέον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η πορεία της.

Σημειώνεται ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Μαρκάτι Λαυρεωτικής έχει κάψει τουλάχιστον 10 σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή και έχει προκαλέσει ζημιές σε οικισμούς της περιοχής.

Όσον αφορά τα Βίλια, δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ενώ λίγο νωρίτερα εστάλη και δεύτερο μήνυμα από το 112 για τον οικισμό Άγιο Γεώργιο που είχε ήδη εκκενωθεί λίγο μετά τη 1 προς Ψάθα.

Την ίδια ώρα, σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε η Τροχαία. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Σημειώνεται ότι οι φλόγες εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο και κατευθύνονται νότια, (γεωγραφικά προς τα Μέγαρα) καίγοντας παρθένο πευκοδάσος.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 16 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.