ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάχη με τις φλόγες στα Βίλια: Τεράστια οικολογική καταστροφή

08:15 - 17 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Μάχη με τις φλόγες στα Βίλια: Τεράστια οικολογική καταστροφή
Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη φωτιά στα Βίλια, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το πύρινο μέτωπο έχει περάσει από χθες (16/8) το βράδυ τον δρόμο και δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό. Οι εστίες εντοπίζονται κυρίως σε δύσβατα σημεία με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά ξεκίνησε να καίει στα Βίλια το μεσημέρι της Δευτέρας και από εκείνη η στιγμή καίει ανεξέλεγκτη. Το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (17/8), εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα, ενώ νωρίς το βράδυ της Δευτέρα είχε εκκενωθεί ο οικισμός Βενίιζα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα.

Αντίθετα, στην Κερατέα όπου εκδηλώθηκε και εκεί φωτιά δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μεγάλη οικολογική καταστροφή

Για μεγάλη οικολογική καταστροφή από τη φωτιά στα Βίλια, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Όλο το βράδυ ήταν ένα πύρινο μέτωπο. Ευτυχώς, σε επίπεδο οικισμών δεν είχαμε ευτυχώς ιδιαίτερο πρόβλημα. Η φωτιά κατευθύνεται προς τα πεδινά των Μεγάρων. Ευτυχώς οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί και περιμένουμε να συνδράμουν τα εναέρια μέσα τις πρώτες πρωινές ώρες», είπε ο κ. Πατούλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ νωρίτερα.

Σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας γινόντουσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις στα σημεία που υπήρχε η φωτιά.

«Δόθηκε μεγάλη μάχη από το Πυροσβεστικό Σώμα και εθελοντές αλλά και οχήματα της Περιφέρειας. Η μάχη θα συνεχιστεί όλες τις επόμενες ώρες».

Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μια «μεγάλη οικολογική καταστροφή για το πυκνό δάσος που βρίσκεται στο όρος Πατέρα και την ευρύτερη περιοχή».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:57 - 17 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.