ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά στα Βίλια: Προς εκκένωση ο οικισμός

16:19 - 18 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Πυρκαγιά στα Βίλια: Προς εκκένωση ο οικισμός
H πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων στα Βίλια λόγω του πύρινου μετώπου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Η μάχη με τις φλόγες φαίνεται να δυσκολεύει καθώς, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, το μέτωπο κατευθύνεται προς τον οικισμό των Βιλίων.

Αναμένεται η αποστολή σχετικού μηνύματος από την Πολιτική Προστασία.

Στο σημείο καίνε διάσπαρτες εστίες γεγονός που προκαλεί ανησυχία, υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Τις τελευταίες ώρες έχουν αλλάξει οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με συνέπεια το μέτωπο να κατευθύνεται εκ νέου προς τον οικισμό των Βιλίων ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως φλόγες έφτασαν ήδη στα πρώτα σπίτια.

Πρόκειται για την τρίτη ημέρα που η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά την Πυροσβεστική, το μέτωπο που ανησυχεί περισσότερο είναι αυτό που καίει στον άξονα των οικισμών Θέα, Παλαιοχώρι, Αγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα. 

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και 8 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Φόβος επικρατεί για αναζωπυρώσεις, αφού το δάσος είναι πυκνό και δύσβατο, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την προσέγγιση του μετώπου από τις επίγειες δυνάμεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus για την καταγραφή των καμένων εκτάσεων, τόσο στα Βίλια όσο και στην Λαυρεωτική, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δώσει αποκαρδιωτικά στοιχεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.