ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια - Κάηκαν σπίτια εκτός οικισμού

17:59 - 18 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια - Κάηκαν σπίτια εκτός οικισμού
Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Βίλια Αττικής, καθώς καίγονται τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται λίγο έξω από τον οικισμό.

Παρά το γεγονός ότι το πύρινο μέτωπο φαινόταν να τίθεται υπό έλεγχο, τις τελευταίες ώρες έχουν αλλάξει οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα η φωτιά να κατευθυνθεί εκ νέου προς τον οικισμό των Βιλίων.

Οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν αυτοβούλως τα σπίτια τους, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει την είσοδο στο χωριό.

Από την πλευρά τους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιούργησαν «τείχος» για να εμποδίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Επίσης, συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών για αποφυγή της επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.

Με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 18 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.