ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στα Βίλια: Τα τρία κύρια μέτωπα-Νέες εκκενώσεις οικισμών

08:19 - 19 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Φωτιά στα Βίλια: Τα τρία κύρια μέτωπα-Νέες εκκενώσεις οικισμών
Για τέταρτη ημέρα μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στα Βίλια, ενώ νωρίς το πρωί σήμερα (19/8) υπήρξε εισήγηση από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση των οικισμών Τιτάν και Πανόραμα.

Η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό των Βιλίων, καθώς κινείται ανατολικά προς το Παλαιοχώρι, τη Θέα και το Πανόραμα.

Παρόλο που προς το παρόν ακόμα στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι περί των 2 μποφόρ, στη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι αναμένεται να γίνουν ισχυρότεροι, γεγονός που θα δυσκολέψει το έργο της κατάσβεσης.

Το πύρινο μέτωπο έχει κατέβει αρκετά νότια, ενώ οι διάσπαρτες εστίες δυσχεραίνουν, επίσης το έργο των ομάδων πυρόσβεσης με τις δυνάμεις αυτή τη στιγμή να δίνουν περισσότερο βάρος σε τρία κύρια μέτωπα, στη θέση Θέα, στη θέση Παλαιοχώρι και στη θέση Καραούλι.

Τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει από το πρωί τις ρίψεις και μάχονται, μαζί με τα επίγεια και τους εθελοντές πυροσβέστες. Σημειώνεται ότι η φωτιά στα Βίλα έχει ήδη κάψει περίπου 75.000 στρέμματα δάσους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (18/8) η πυρκαγιά βρέθηκε μόλις 500 μέτρα μακριά από τα πρώτα σπίτια των Βιλίων, ενώ δυστυχώς μερικά σπίτια εκτός οικισμού έχουν καεί.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 Ε/Π και 5 Α/Φ (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200).

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:51 - 19 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.