ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λέκκας-Βίλια: Οι άνεμοι στέλνουν την πυρκαγιά στο παρθένο δάσος

15:16 - 19 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Λέκκας-Βίλια: Οι άνεμοι στέλνουν την πυρκαγιά στο παρθένο δάσος
Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης του αέρα επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα (19/8) στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στη φωτιά που καίει στα Βίλια τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Λέκκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες 2-3 μέρες η περιοχή θα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επεσήμανε πως μια τεράστια περιοχή έχει καταστραφεί σε ένα κομβικό σημείο της Αττικής. 

«Όλες αυτές τις ημέρες παρατηρείται ένα αέναο παιχνίδι μεταξύ φωτιάς, αέρα, μορφολογίας εδάφους, δάσους και καύσιμης ύλης και γι αυτό αποτυγχάνουν και όλα τα προγνωστικά μοντέλα των ερευνητικών φορέων σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς».
 
Όπως σημείωσε, οι βόρειοι άνεμοι 5 μποφόρ δεν βοηθάνε την εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τα Βόρεια, δηλαδή προς τα καμένα, αλλά προς τα νότια που υπάρχει παρθένο δάσος που γεωγραφικά βρίσκεται Βόρεια των Μεγάρων. 

«Είμαστε σε μια κομβική στιγμή που ανάλογα με την πορεία του αέρα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επιχειρούντων μένει να δούμε το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε πως η πυρκαγιά προελαύνει σε πολυάριθμα κομμάτια, ίσως  πάνω από 20 τμήματα και ότι είναι σε φάση εξέλιξης.

Όσον αφορά την προσβασιμότητα του σημείου για την κατάσβεση πρόσθεσε πως είναι δύσκολο οι επίγειες δυνάμεις να εισχωρήσουν μέσα στο παρθένο δάσος και ότι όλες οι προσπάθειες γίνονται κυρίως από τα εναέρια μέσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.