ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται για πέμπτη μέρα-Κινείται προς το Κανδήλι

07:21 - 20 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται για πέμπτη μέρα-Κινείται προς το Κανδήλι
Συνεχίζει να καίει για πέμπτη μέρα η μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Βίλια που ξέσπασε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Η εικόνα φαίνεται να έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, το πύρινο μέτωπο δεν βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή παραμένουν αντίξοες.

«Η φωτιά έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς όμως να είναι ακόμα σε απόλυτο έλεγχο. Μέλημά μας είναι η οριοθέτηση της φωτιάς και η εξασφάλιση οδών διαφυγής» επισήμανε στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν ένα μικρό κομμάτι της πυρκαγιάς, η οποία τις τελευταίες ώρες κινείται νότια προς το όρος Κανδήλι.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί και ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή τα drones, που δίνουν εικόνα της πυρκαγιάς από ψηλά, ενώ για τη συνδρομή στο συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:13 - 20 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.