ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστική έγκριση από τον FDA στο εμβόλιο της Pfizer

11:13 - 21 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Οριστική έγκριση από τον FDA στο εμβόλιο της Pfizer
Η πολυαναμενόμενη οριστική άδεια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και συγκεκριμένα για αυτό της Pfizer αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

«O Οργανισμός θα δώσει την πολυαναμενόμενη οριστική άδεια για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν» αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές στον Οργανισμό. Υπενθυμίζεται ότι η οριστική αδειοδότηση αναμενόταν μέσα στον Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τους NYT, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως την Παρασκευή, αλλά καθυστέρησαν μερικές ώρες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία  Pfizer. Μάλιστα πηγές από τον οργανισμό αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα η έγκριση να καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα.

{https://twitter.com/nytimes/status/1428830473715847176}

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις ΗΠΑ η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός, ή ορισμένα πανεπιστήμια.

Μόλις λάβει την έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

Η έγκριση αυτή σημαίνει, επίσης, ότι στην πράξη παύει να θεωρείται πως το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται σε «πειραματικό» στάδιο.

Για το γεγονός αυτό μίλησε στο OPEN ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η οριστική έγκριση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς όσων δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο διότι ακόμα είναι σε «πειραματικό στάδιο».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 21 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.