ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός-Εμβολιασμοί: Ειδικό γραφείο υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών

17:36 - 23 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός-Εμβολιασμοί: Ειδικό γραφείο υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών
Η ΜΕΤΑδραση ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός ειδικού γραφείου υποστήριξης (helpdesk), με σκοπό τη διευκόλυνση προσφύγων και μεταναστών στη διεκπεραίωση των διαδικασιών εμβολιασμού, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Ορισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, παρά το ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν, δυσκολεύονται να κλείσουν ραντεβού. Για παράδειγμα, ανάμεσα στις βασικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν είναι το πρόβλημα επικοινωνίας λόγω γλώσσας, οι δυσκολίες πρόσβασης στο διαδίκτυο, η άγνοια των διαδικασιών, αλλά και η έλλειψη απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων.

Το συγκεκριμένο γραφείο θα λειτουργεί καθημερινά και προκειμένου να οργανωθούν τα ραντεβού δια ζώσης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στέλνουν στο helpdesk της ΜΕΤΑδρασης ένα SMS με το όνομά τους και τη γλώσσα που μιλάνε, μέσω Viber ή WhatsApp στο +306908091492 ή να στέλνουν μήνυμα στο email [email protected].

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του helpdesk και προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα, η ΜΕΤΑδραση έχει σχεδιάσει και διανείμει ενημερωτικές αφίσες σε έξι γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Φαρσί, Ουρντού, Μπενγκάλι) για την προώθηση της ισότητας των εμβολίων για όλους.

HELPDESK_Covid-19-vaccine-EN_FR_AR (1).png

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.