ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υψηλά τα ποσοστά ανεμβολίαστων στα Σώματα Ασφαλείας

10:55 - 26 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Την ώρα που επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και έχει ανοίξει η συζήτηση για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλους εργασιακούς κλάδους, διαπιστώνεται ότι είναι υψηλά τα ποσοστά ανεμβολίαστων στα Σώματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», τα επικαιροποιημένα στοιχεία έδειξαν χαμηλά τα ποσοστά τω εμβολιασμού. Ειδικότερα σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, το ποσοστό εμβολιασμένων διαμορφώνεται στο 58%.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα, εξήγησε ότι εάν σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει, και ταυτόχρονα από το σύνολο της δύναμης της ΕΛΑΣ αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διαρκείας ή υπηρετούν πχ σε διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, το ποσοστό των μη εμβολιασμένων περιορίζεται στο 32%.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της εφημερίδας ωστόσο, στην Αττική μόλις το 53% του αστυνομικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 54%. Μάλιστα στις υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» όπως η ομάδα Δίας και τα περιπολικά τα ποσοστά είναι ακόμα χαμηλότερα.

Στην ΕΛΑΣ πάντως αισιοδοξούν ότι τα ποσοστά εμβολιασμού θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, και σίγουρα μετά τη λήξη των καλοκαιρινών αδειών.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.