ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων

21:22 - 29 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων
Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος, με την κυβέρνηση και την υποεπιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας να βρίσκονται επί ποδός για να βρεθούν τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα αποτρέψουν ακόμη μία χρονιά με μάθημα μέσω οθόνης.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι φέτος δεν  θα δούμε να κλείνει η τάξη για ένα κρούσμα κορονοϊού. Ωστόσο δεν είναι ακόμα βέβαιος ο αριθμός των κρουσμάτων που θα απαιτηθούν για να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτή είναι η ευθύνη μας» είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή νωρίτερα στο MEGA και εξήγησε πως η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τις ευπαθείς ομάδες.

Αρκετά είναι τα σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση, με ένα να είναι ο έλεγχος με τρία τεστ αντί για δύο στους μαθητές, σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη.

Να σημειωθεί πως τα self test θα εξακολουθήσουν να παρέχονται δωρεάν στα παιδιά, αλλά αυτό δεν θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να κάνουν rapid test με δικά τους έξοδα, έτσι ώστε να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Επιπλέον, αναμένεται να δούμε τι θα αποφασιστεί σχετικά με τη χρήση μάσκας και στα διαλείμματα, πέρα από την ώρα του μαθήματος γεγονός που φαίνεται να προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς τα παιδιά εκείνη την ώρα κάνουν διάφορες δραστηριότητες, που δυσκολεύουν τη χρήση της μάσκας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.