ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τα 8.000 κρούσματα την ημέρα

09:45 - 30 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τα 8.000 κρούσματα την ημέρα
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στην χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Προβληματισμένοι εμφανίστηκαν στην εμφανίστηκαν τόσο ο Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όσο και ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου περιμένουμε κλιμάκωση της πανδημίας, ενώ αυτή τη στιγμή είμαστε στο υψηλότερο κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο από την αρχή της Πανδημίας και περιμένουμε να πάμε παραπάνω.

«Μπορούμε να φτάσουμε σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο της τάξεως των 7.000 με κρουσμάτων ημερησίως», υπογράμμισε ο ίδιος. 

Τόνισε, επιπλέον, ότι σημειώνεται αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη, ενώ παρουσιάζεται σταθεροποίηση στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Ωστόσο, ανέφερε ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η εικόνα θα αρχίσει να αλλάζει δυστυχώς από την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο Αθάνασιος Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι λογικά αναμένουμε μια αύξηση μέσα στον Σεπτέμβριο και στην συνέχεια αποκλιμάκωση, καθώς όπως δήλωσε «οι άνθρωποι συνεχίζουν να εμβολιάζονται και πολλοί νοσούν και αποκτούν ανοσία».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς ο ίδιος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισλανδίας όπου το 90% είναι εμβολιασμένοι. όπως είπε έχουν κρούσματα, αλλά όχι θανάτους.

«Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν λίγο και νοσούν ελαφρύτερα», είπε ο κ.Εξαδάκτυλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 30 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.