ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΙΣ:Αδύνατο να γίνει rapid test με €10 στα ιατρικά εργαστήρια

12:10 - 30 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στέκεται δίπλα στα διαγνωστικά εργαστήρια της χώρας, τα οποία έχουν δεχτεί το πολύχρονο, ανελέητο πλήγμα του clawback, το οποίο ζητείται και προκαταβολικά φέτος μεσούσης της πανδημίας, στερώντας ρευστότητα από τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ συμπαραστέκεται στα μικρά εργαστήρια των ακριτικών νησιών, οι ιατροί -ιδιοκτήτες των οποίων δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και τονίζει ότι η υποτιμολόγηση κατά 100% εισάγει μη ελεγχόμενη στρέβλωση στις διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας.

Η τιμή είναι κάτω του λειτουργικού κόστους

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ιατροί – λειτουργοί της ΠΦΥ με εργαστήρια και μικρά διαγνωστικά, η τιμή, την οποία όρισε η κυβέρνηση, είναι κάτω του λειτουργικού κόστους. Αυτό συνέβη καθώς δεν συνυπολογίστηκαν στην τιμή του αντιδραστηρίου, το κόστος του αναλώσιμου υλικού για τη δειγματοληψία, το κόστος της αντισηψίας μετά τη δειγματοληψία, το κόστος εργασίας του εξειδικευμένου προσωπικού για τη διενέργεια των τεστ, το κόστος του διοικητικού προσωπικού, το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και το κόστος απόσβεσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο ΠΙΣ ζητά από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξετάσουν εκ νέου το θέμα λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε ιατρός με εργαστήριο θα πρέπει να επενδύσει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που είναι αδύνατο να γίνει με την τιμή αυτή.

Επειδή, μάλιστα, τελικός αποδέκτης της δύσκολης αυτής εξίσωσης θα είναι ο πολίτης, ο οποίος δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί, ο ΠΙΣ κρίνει απαραίτητο το διάλογο και την επανεκτίμηση της κατάστασης.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.