ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακοκαιρία- εξπρές την Κυριακή- Kίνδυνος για πλημμύρες

11:33 - 04 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Κακοκαιρία- εξπρές την Κυριακή- Kίνδυνος για πλημμύρες
Σημαντική μεταβολή, η οποία όμως δεν θα κρατήσει πολύ, θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Κυριακή (10/4), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις πρώτες ώρες της Κυριακής στο Ιόνιο και στα ορεινά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της Θράκης και θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν και την Κυριακή, φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τονίζε πως την Κυριακή η κακοκαιρία αναμένεται να απασχολήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας προκαλώντας ιδιαίτερα έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Έτσι λοιπόν υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές και αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας μιας και οι θάλασσές μας είναι ιδιαίτερα θερμές αυτή την περίοδο ενώ και τα εδάφη μας εξαιτίας των πυρκαγιών και της παρατεταμένης ανομβρίας δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στον όγκο νερού που αναμένεται να πέσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:36 - 04 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.