ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελίες από γιατρούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού-Έως €200 η «ταρίφα»

21:06 - 06 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Καταγγελίες από γιατρούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού-Έως €200 η «ταρίφα»
Για οργανωμένη συμπεριφορά των αντιεμβολιαστών και ομάδα/ες που ασκούν πιέσεις έκανε λόγο η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποιας αμοιβής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές -όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας- που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνέπειες έχει αυτό. 

Η κα. Μαστοράκου υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από γιατρούς και μιλούν για «ταρίφα» 100 ή 200 ευρώ για να έχουν αυτό το πιστοποιητικό είτε νόσησης είτε εμβολιασμού. 

«Έχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά, οπότε δεν είναι καταγεγραμμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι’ αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Παράλληλα, μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση.

«Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.

Η κα Μαστοράκου ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Θεμιστοκλέους για αυτές τις καταγγελίες και αναφορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:11 - 06 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.