ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Νοvartis: Παράταση στο καθεστώς ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων

19:09 - 07 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Παρατείνεται το καθεστώς ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Νοvartis αλλά και στην ανάκριση για τους χειρισμούς του Δημ. Παπαγελόπουλου, με διάταξη που εξέδωσε η Οικονομική Εισαγγελία, αποφασίζοντας ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι οι οποίοι προβλέπονται από το νόμο για την άρση της εν λόγω ιδιότητας τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Οικονομική Εισαγγελία, ως η μόνη αρμόδια να αποφασίσει, με βάση τις  διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 2928/2001 προχώρησε στην έκδοση της διάταξης για να παραμείνουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων η «Αικατερίνη Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης» για άλλα δύο χρόνια, «κατόπιν ελέγχου της συνδρομής των νομίμων και ουσιαστικών προϋποθέσεων και αιτιολογημένου αιτήματος της ΥΜΕ (Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις διαδικασίες «υπαγωγής στο πρόγραμμα προστασίας».

Η ανάκριση πάντως για το Δημ. Παπαγγελόπουλο στον Άρειο Πάγο, βαίνει στην τελική ευθεία καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να  υποβληθεί κατάλογος μαρτύρων  υπεράσπισης, προτού κληθούν σε απολογία ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και τα τυχόν άλλα πρόσωπα που προκύψουν ως εμπλεκόμενα.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.