ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιους αφορά και από πότε-Τα σενάρια επέκτασης

22:57 - 07 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιους αφορά και από πότε-Τα σενάρια επέκτασης
Η υποχρεωτικότητα στο τεράστιο θέμα των εμβολιασμών φαίνεται ότι προχωρά και μάλιστα για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, γι’ αυτό και έχει δώσει την αρμοδιότητα ήδη στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να το κάνει με μία απλή υπογραφή.

Αυτό θα γίνει μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ, ενώ ως το τέλος του μήνα θα «κλειδώσουν» οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή κερδίζει έδαφος η πρόταση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσους είναι άνω των 60 ετών, με το σκεπτικό ότι κινδυνεύουν 20 φορές περισσότερο με διασωλήνωση απ’ ότι ένας εμβολιασμένος.

Υπάρχει πάντα και η σκέψη για στοχευμένους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σε ένστολους και όσους εργάζονται σε υπηρεσίες αιχμής με αυξημένες συναλλαγές με το κοινό.

Εφόσον γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους 60 και πάνω ή και άλλες κατηγορίες πληθυσμού, για όσους δεν εμβολιαστούν θα υπάρχουν επιπτώσεις, καθώς δε θα έχει νόημα διαφορετικά να μιλάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Το θέμα είναι μέχρι στιγμής αν αυτές οι κυρώσεις θα είναι οικονομικές ή αν θα υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί στην καθημερινότητά τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:04 - 07 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.