ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάγκα: Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε- Παπαευαγγέλου: Μεγάλη προσοχή στα σχολεία

18:48 - 09 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Γκάγκα: Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε- Παπαευαγγέλου: Μεγάλη προσοχή στα σχολεία
"Η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε για να είμαστε ασφαλείς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υγειονομικούς που έδωσαν και δίνουν τη μάχη" είπε η νέα αναπλ. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση.

Στο άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως είπε, στόχος είναι να συνεχιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση χωρίς διακοπές. Τις προηγούμενες δύο χρονιές, σημείωσε, είχε αποφασιστεί και οριζόντια διακοπή της δια ζώσης εκπαίδευσης γιατί τα παιδιά μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι και το άνοιγμα των σχολείων θα σήμαινε αύξηση κινητικοτητας.

Το πρωτόκολλο λειτουργίας για τα σχολεία προβλέπει συστηματικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς και σε εμβολιασμένους αν ήταν κοντά σε κρούσμα.

Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε πως θα υπάρξει συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση. Δεν θα κλείνει το τμήμα με ένα κρούσμα αλλά οι γονείς θα πρέπει να τηρήσουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Οι ειδικοί περιμένουν πως θα υπάρξει άνοδος των κρουσμάτων στα παιδιά λόγω αυξημένων των ελέγχων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν όμως τηρηθούν τα πρωτόκολλα θα υπάρξει μείωση τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτονόητο είναι ότι όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί για τα τα σχολεία, θα εξακολουθούν να ισχύουν. Το τμήμα δεν θα κλείνει λόγω κρούσματος. Αντίθετα θα γίνονται rapid και self test για τον έλεγχο της διασποράς στο σχολικό περιβάλλον. «Ζητώ από τους γονείς να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες για τα σελφ τεστ» τόνισε.

Σημειώνεται πως 1 στα 4 παιδιά Λυκείου έχει εμβολιαστεί και το 13% των παιδιών του Γυμνασίου.

Τέλος, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως καταγράφεται σημαντική μείωση για δεύτερη εβδομάδα κατά 20 % στις νέες διαγνώσεις. Οι θανατοι όμως αυξήθηκαν όπως και ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ κατά 6%. Οι εισαγωγές ανά ημέρα φτάνουν τις 250. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.