ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβολιασμοί: 10 ευρώ για κάθε ραντεβού σε φαρμακοποιούς και γιατρούς

19:25 - 13 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Εμβολιασμοί: 10 ευρώ για κάθε ραντεβού σε φαρμακοποιούς και γιατρούς
Γιατροί και φαρμακοποιοί αμείβονται με 10 ευρώ για κάθε νέο ραντεβού που κλείνουν σε πολίτες για εμβολιασμό. Δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού έχουν όλοι οι γιατροί της χώρας, ανεξαρτήτως ειδικότητας και ανεξάρτητα από το εάν συμμετέχουν ή όχι στο πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών.

Στο πρόγραμμα των κατάκοιτων πολιτών, έχουν υποβληθεί 8.700 αιτήσεις και έχουν ήδη εμβολιαστεί 7.590 πολίτες από Κινητές Ομάδες των Κέντρων Υγείας. «Είμαστε στην ευτυχή θέση να πούμε ότι ήπιος πολίτης ενταχθεί, διενεργείται πολύ γρήγορα ο εμβολιασμός του», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκινούν εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι το πρόγραμμα συμμετοχής των παιδιάτρων στους εμβολιασμούς, θα είναι βασισμένο στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους που θα συμμετέχουν.

Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για παράνομους, εικονικούς εμβολιασμούς

Μιλώντας για τους παράνομους και τους εικονικούς εμβολιασμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε ότι το σύστημα είναι θωρακισμένο με δικλείδες ασφαλείας «από το ‘’α’’ έως το ‘’ω’’» και προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες της υγείας, που καθημερινά εκδίδουν εκατοντάδες πιστοποιητικά οπλοφορίας, αναρρωτικές άδειες αλλά και ψυχιατρικές εκτιμήσεις.

Για τις δικλείδες ασφαλείας εξήγησε ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αναφερθούν, ωστόσο το σύστημα παρακολουθείται και ενεργοποιούνται έλεγχοι όπου απαιτείται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.