ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Η εκπνοή παραγώγων ενδεχομένως να πυροδοτήσει αυξημένη μεταβλητότητα

10:34 - 17 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Χρηματιστήριο: Η εκπνοή παραγώγων ενδεχομένως να πυροδοτήσει αυξημένη μεταβλητότητα
Σε θετικό έδαφος έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ με μετρημένα κέρδη, αλλά ταυτόχρονα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 συνεδριάσεων. Η σημερινή εκπνοή των παραγώγων ενδεχομένως να πυροδοτήσει αυξημένη μεταβλητότητα, κάτι που πιθανότατα θα ισχύσει και για τις διεθνείς αγορές.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, και στη συνέχεια προσθέτει:

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, άλλο ένα πολύ καλό εξάμηνο δημοσίευσε η Jumbo με τις πωλήσεις και κερδοφορία Α΄ εξαμήνου να ξεπερνούν και το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανέβηκαν στα 313,78εκ. Ευρώ (+12,5%) τα EBITDA στα 103,2εκ. Ευρώ (+26,8%) και τα  καθαρά κέρδη στα 67,2εκ. Ευρώ (+34,9%).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μικτό περιθώριο αυξήθηκε στο 53,1% από 52%, αλλά τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφοδιαστική αλυσίδα και την σημαντική αύξηση του μεταφορικού κόστους θα φανούν από το 2ο μισό της χρήσης αν δεν αλλάξει ουσιωδώς η εικόνα. Πριν την σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε και τα μεγέθη Α΄ εξαμήνου της Aegean. Από πλευρά μάκρο έχουμε την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού (Αύγουστος) της Ευρωζώνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.