ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφασίστηκε η τρίτη δόση για υγειονομικούς και 60+

14:11 - 17 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Αποφασίστηκε η τρίτη δόση για υγειονομικούς και 60+
Ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προανήγγειλε ουσιαστικά πως μετά τους ανοσοκατεσταλμένους, που ήδη μπορούν να κλείσουν ραντεβού για αναμνηστική δόση, παίρνουν σειρά οι υγειονομικοί και οι πολίτες άνω των 60 ετών.

«Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες», είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε:

Την ερχόμενη Δευτέρα 20/09/2021 η εθνική επιτροπή εμβολιασμών θα ανακοινώσει την χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 και στους υγειονομικούς.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες λέγοντας ότι οι αρνητές δεν θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Βέβαια, παραμένουν υψηλά τα ποσοστά των πολιτών άνω των 60 ετών, που δεν έχουν κάνει καν τις δύο πρώτες δόσεις και υπάρχει μεγάλη ανάγκη να πειστούν και να εμβολιαστούν.

Όσοι, όμως, θέλουν να εμβολιάζονται για να προστατευθούν πρέπει να έχουν το δικαίωμα τρίτης δόσης. Δεν μπορούν να μένουν πίσω επειδή κάποιοι αρνούνται να ακολουθήσουν το δρόμο της επιστήμης. Ιδιαίτερα οι υγειονομικοί που έχουν εμβολιαστεί από νωρίς, νιώθουν την ανάγκη να κάνουν την τρίτη δόση για να εμβολιαστούν.

Στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί τα κρούσματα γιατρών οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως ανακοινώθηκε και επίσημα πια, η επίδραση των εμβολίων εξασθενεί μετά το πέρας έξι έως οκτώ μηνών. Συνεπώς, θεωρείται πως είναι απαραίτητη η ενισχυτική δόση ώστε να προστατευθούν.

Όπως είναι λογικό, κάτι αντίστοιχο θα συμβεί μέσα στο χειμώνα και με ολους τους συμπολίτες μας που εκτός απροόπτου, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου. Στόχος είναι παγκοσμίως με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει η απαραίτητη ανοσία, ώστε το ερχόμενο καλόκαίρι να τελειώσουμε με την πανδημία.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 17 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.