ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος εποχής για την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-Αντικαθίσταται με νέο 7μελές σχήμα

21:18 - 30 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Τέλος εποχής για την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-Αντικαθίσταται με νέο 7μελές σχήμα
Τέλος εποχής για την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων όπως την ξέραμε, καθώς η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές τόσο στη δομή όσο και στη λειτουργία της. Ενδεχομένως από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η νέα επιτροπή θα είναι 7μελής καθώς μέχρι σήμερα η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων αριθμεί 33 μέλη. Το νέο ευέλικτο σχήμα θα αποτελείται από γιατρούς με διαφορετικές ειδικότητες.

Οι 7 επιστήμονες θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας και θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για να μην υπάρξει νέο lockdown.

Εξάλλου η Επιτροπή το τελευταίο διάστημα δεν προχωρούσε σε εισηγήσεις στην κυβέρνηση, αλλά ανέλυε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης που η απόφαση να τεθεί σε μίνι lockdown ήταν πολιτική.

Άρα, τα μέτρα που επιβάλλονται πλέον έχουν αυστηρά τοπικό χαρακτήρα (τοπικά lockdown) και δεν χρήζουν ενδελεχούς επεξεργασίας τόσο συχνά σε εθνικό επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:47 - 30 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.