ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Βρέθηκε επιτέλους χάπι θεραπείας- Ζητά έκτακτη έγκριση

17:05 - 01 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Βρέθηκε επιτέλους χάπι θεραπείας- Ζητά έκτακτη έγκριση
Ελπίδες για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού δημιουργούν τα ευρήματα μελέτης της φαρμακευτικής εταιρείας Merck, που προσπαθεί να ανακαλύψει ένα χάπι για τη θεραπεία της Covid-19.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το φάρμακο Μolnupiravir κατά της Covid-19 περιόρισε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 50%! 

«Τα αποτελέσματα του χαπιού θεραπείας της COVID είναι "βαθιά" θετικά», δήλωσε μάλιστα ο πρώην προϊστάμενος του FDA Scott Gottlieb, στο CNBC, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων δοκιμών του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Σε περισσότερα από 700 μη εμβολιασμένα συμπτωματικά άτομα χορηγήθηκε το φάρμακο, με το 7% από αυτά να χρειάζονται νοσηλεία (και κανένας να μην πεθαίνει). Αντίστοιχα, σε 700 άτομα που χορηγήθηκε placebo χρειάστηκε νοσηλεία το 14% (υπήρξαν και 8 θάνατοι).

"Αυτό είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Είναι ένα χάπι που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για ασθενείς που είναι συμπτωματικοί", σημείωσε ο Gottlieb.

Το χάπι αυτό αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Merck με τη Ridgeback Βiotherapeutics και όπως τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της πρώτης, θα ζητήσει έγκριση για επείγουσα χρήση από τη ρυθμιστική αρχή FDA στις ΗΠΑ.

Το φάρμακο της Merck, στόχος του οποίου είναι η παρεμπόδιση της αναπαραγωγής του ιού, πρόκειται να χορηγείται σε τέσσερις κάψουλες δύο φορές την ημέρα επί πέντε μέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:31 - 01 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.