ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλακόπουλος: Δεν υπάρχει κίνδυνος για εμβολιασμένους νέους που διασκεδάζουν

09:47 - 06 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Βασιλακόπουλος: Δεν υπάρχει κίνδυνος για εμβολιασμένους νέους που διασκεδάζουν
Οι πιθανότητες να κολλήσει τον ιό ένας εμβολιασμένος είναι ελάχιστες τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος που αποκάλυψε πως έχουμε χάσει 110 νέους ανθρώπους στην Ελλάδα από κορονοϊό.

«Ο κίνδυνος να νοσήσει ένας νέος από κορονοϊό είναι μικρός, αλλά έχουμε χάσει 110 νέους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ο κίνδυνος να νοσήσει σοβαρά ο εμβολιασμένος νέος είναι μηδενικός. Άρα, αν όλοι οι νέοι που διασκεδάζουν είναι εμβολιασμένοι ουσιαστικά δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος», τόνισε στο Open.

«Η πιθανότητα να νοσήσει ένας εμβολιασμένος είτε ασυμπτωματικά, είτε με κάποιο σύμπτωμα είναι πολύ πολύ μικρότερη απ' ότι αν είναι ανεμβολίαστος. Το να νοσήσει ασυμπτωματικά έχει μειωμένη πιθανότητα 70%. Ακόμα και αν νοσήσει ασυμπτωματικά επειδή έχει λιγότερο ιό μέσα του, λιγότερο ιικό φορτίο έχει ακόμα μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσει σε άλλους. (...) Άρα ο συνολικός υγειονομικός κίνδυνος από το να υπάρχουν εμβολιασμένοι μόνο σε ένα χώρο είναι αντικειμενικά μικρός. Δεν είναι μηδενικός, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αντίθετα, ο υγειονομικός κίνδυνος από το να είναι όλοι μαζί εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι είναι πολύ πολύ μεγαλύτερος», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Ως εκ τούτου παρότι το να είναι  κανείς εμβολιασμένος δεν εξασφαλίζει 1000% ότι δεν πρόκειται να νοσήσει μειώνει τόσο πολύ τις πιθανότητες που νομίζω ότι πρέπει να του δοθούν σαφώς περισσότερες ελευθερίες», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:52 - 06 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.