ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίνι lockdown… τέλος-Χωρίς περιορισμούς οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους

15:25 - 06 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Μίνι lockdown… τέλος-Χωρίς περιορισμούς οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους
To σχέδιο… ελευθερίας για τους πλήρως εμβολιασμένους ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης (6/10) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες στο εξής, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (6/10) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως τόνισε ο υπουργός, οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις. Ωστόσο, δε θα λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα στις εν λόγω περιοχές.

Παράλληλα, επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορονοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ, κλπ. να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι οι περιορισμοί θα παραμείνουν ως έχουν στους μεικτούς χώρους. «Στόχος να προστατεύσουμε και τους ανεμβολίαστους που το χρειάζονται περισσότερο», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι τα νέα μέτρα θα ισχύσουν για 15 ημέρες και στη συνέχεια θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν. «Αν χρειαστεί θα ζητήσουμε εκ νέου εισήγηση από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων», πρόσθεσε.

Ακολούθως, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, πήρε τον λόγο, δηλώνοντας πως «όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο λιγότερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας. Π.χ. στη Βόρεια Ελλάδα από τους 55 που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόλις 2 είναι εμβολιασμένοι, ενώ πρόσφατα χάσαμε ένα νέο παιδί».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση- η πιθανότητα μειώνεται 20 φορές. Έχει πιεστεί κοντά δύο χρόνια τώρα το σύστημα υγείας, και αυτό είναι πιο έντονο στη Βόρεια Ελλάδα. Ας είμαστε προσεκτικοί, είναι σημαντικό να μην έχουμε τα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρσι. Εκτός από τους ασθενείς με κορωνοϊό έχουμε και όλους τους άλλους ασθενείς».

Αργότερα, τον λόγο πήρε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος δήλωσε πως προτεραιότητα του ΕΟΔΥ το επόμενο διάστημα θα είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών. «Γνωρίζω τις προκλήσεις, αλλά θα ανταποκριθούμε με επιτυχία» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η δουλειά που έγινε στον Οργανισμό ήταν σημαντική και «θα συνεχίσουμε σε αυτήν την σύγχρονη κατεύθυνση».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:38 - 06 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.