ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από 10 Οκτωβρίου διαθέσιμη τρίτη δόση εμβολίου για τους 50+

18:20 - 07 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Από 10 Οκτωβρίου διαθέσιμη τρίτη δόση εμβολίου για τους 50+
Η εθνική επιτροπή εμβολιασμού συστήνει, πλέον, τη διενέργεια 3ης δόσης στους άνω των 50 και στις ομάδες με υποκείμενα νοσήματα Α και Β. Η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει στις 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (7/10) στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο. Όπως ανέφερε τα άτομα άνω των 50 ετών που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις είναι περίπου 100.000 και τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν και τρίτη δόση για την προστασία τους, εφόσον το επιθυμούν.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στα παιδικά πάρτι. Είπε πως τα παιδιά πρέπει να είναι κοινωνικοποιημένα, αλλά είναι καλό να κρατούν τον αριθμό σε μονοψήφια νούμερα, καθώς τα μικρά παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου συνέδεσε εκ νέου τον αριθμό των κρουσμάτων με τα επίπεδα εμβολιασμού. Τόνισε πως οι εμβολιασμένοι έχουν μικρότερο κίνδυνο να κολλήσουν, ακόμη και εάν εκτεθούν στον ιό.

Εκτίμησε πως η επιδημία έχει τάσεις σταθεροποίησης και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, λέγοντας πως παρατηρείται μικρή αύξηση στον Νότιο, τον Βόρειο και στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Η πληρότητα των ΜΕΘ - είπε - ξεπερνά πανελλαδικά το 60%, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι πάνω από 96%.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:46 - 07 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.