ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κανονικότητα» για εμβολιασμένους σε εστίαση, ψυχαγωγία- Τι ισχύει για ανεμβολίαστους

09:50 - 09 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα, Σάββατο 9 Οκτωβρίου, τα νέα μέτρα για την πανδημία, με περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους πολίτες σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Οι ανεμβολίαστοι αντίθετα θα πρέπει να περιοριστούν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ για κάποια ήδη ψυχαγωγίας, θα μπορούν να τα απολαμβάνουν μόνο με πρόσφατο αρνητικό rapid test.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί πλήρης ελευθερία στους εμβολιασμένους πολίτες σε κλειστούς χώρους, δίνοντάς τους ουσιαστικά τη δυνατότητα να διασκεδάσουν όπως και προ κορωνοϊού.

Στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κ.ά. να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης: «Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα».

Σχετικά με τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, όπως τα σινεμά, οι περιορισμοί θα ισχύουν ως έχουν, δηλαδή η επίδειξη rapid test από τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν αλλάζει το ποσοστό χωρητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα δεν επιτρέπεται να είναι όρθιοι οι πελάτες, ενώ απαιτούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

Όσον αφορά στις «κόκκινες» περιοχές, δεν θα ισχύουν πλέον τα... μίνι lockdown. H μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς και οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται χωρίς περιορισμούς, ενώ οι επιβαρυμένες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας (π.χ. σινεμά, θέατρα, παιδότοποι) θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Η επαναξιολόγηση των δεδομένων θα πραγματοποιηθεί σε 15 ημέρες.

Την ίδια ώρα, εντατικοί είναι οι έλεγχοι στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Οι έλεγχοι καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:33 - 09 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.