ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προ των πυλών ο «Μπάλλος»-Σε εφαρμογή το σχέδιο «Δάρδανος»

20:50 - 13 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Προ των πυλών ο «Μπάλλος»-Σε εφαρμογή το σχέδιο «Δάρδανος»
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με τη νέα κακοκαιρία, ονόματι «Μπάλλος», που διαδέχεται την «Αθηνά», να επελαύνει από απόψε (13/10) αργά το βράδυ.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας οι σφοδρές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις ακόμη και οι χιονοπτώσεις σε ορισμένα ορεινά σημεία.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται κάτοικοι και Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Μπάλλος» που φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ήδη ενεργοποιήθηκε το σύστημα προειδοποίησης 112 με μήνυμα που ζητά να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν, ενώ θα λειτουργήσουν Ενιαία Επιχειρησιακά Κέντρα στις περιοχές όπου υπάρχει ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων.

{https://twitter.com/112Greece/status/1448336017212203018}

Η αλλαγή του καιρού θα γίνει ακόμη πιο αισθητή την Πέμπτη, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ και την Παρασκευή θα σημειωθούν καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βελτίωση αναμένεται από το Σάββατο, οπότε και θα υπάρξει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο σημερινής σύσκεψης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης «τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα και πρέπει να προετοιμαστούμε σε όλα τα επίπεδα για να σώσουμε ζωές».

«Επαναλαμβάνω, ζητήσαμε το διαρκή συντονισμό και μια πολύ σωστή απόφαση αυτής της σύσκεψης είναι ότι από απόψε, θα λειτουργήσουν Ενιαία Επιχειρησιακά Κέντρα στις περιοχές όπου υπάρχει ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων, έτσι ώστε να συντονιστούν πλήρως όλοι οι φορείς ήδη από σήμερα. Συντονισμός, δηλαδή, μεταξύ των Περιφερειών, των Δήμων, των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων για λήψη μέτρων που αφορούν στην αρμοδιότητά τους, σύμφωνα με το ολοκληρωμένο Γενικό Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων “Δάρδανος“».

H πρόβλεψη της ΕΜΥ

Για σήμερα προβλέπει τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι γενικά νοτίων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Για αύριο Πέμπτη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:53 - 13 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.