ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού στο όνομα της Φώφης Γεννηματά

22:42 - 26 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού στο όνομα της Φώφης Γεννηματά
Την ονομασία της Φώφης Γεννηματά θα πάρει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτό το τρόπο, όπως είπε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, η πολιτεία θα τιμήσει το παράδειγμα ακαταμάχητου σθένους και αδιάλειπτης προσφοράς της.

«Ήξερα το πρόβλημα υγείας της, όχι όμως και την έκτασή του», τόνισε, σύμφωνα με τον ANT1, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας που είχε με την εκλιπούσα.

«Στη μνήμη της θα ονομάσουμε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού Φώφη Γεννηματά, ένα πρόγραμμα που θα σώσει ζωές», πρόσθεσε.

«Θα είχε τεράστια σημασία να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο με την ονομασία «Φώφη Γεννηματά». Η πρόληψη είναι καθοριστικό στοιχείο για κάθε ασθένεια. Πρέπει να φύγει ο φόβος που υπάρχει στους ανθρώπους να επισκεφθούν τον γιατρό», δήλωνε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Καλή ιδέα σαφώς την υποστηρίζουμε, για εμάς η πρόληψη είναι σε πρώτο πλάνο. Η έγκυρη διάγνωση και η αποφυγή καρκινογόνων παραγόντων είναι το υπ’ αριθμόν ένα. Ο αγώνας της Φώφης Γεννηματά όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει θέμα συζήτησης, τόσο στους κύκλους των καρκινοπαθών,  όσο και αυτών που θέλουν να πάρουν δύναμη και κουράγιο και μόνο στη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα έρθουν αντιμέτωποι με τον καρκίνο», λέει ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Καρκινικής Εταιρείας.

 «Θέλω να καταθέσω κάτι που το έζησα εχθές, στην ομάδα ασθενών που λειτουργεί κάθε Δευτέρα 6-8 . Δύο ώρες ήταν το κύριο θέμα, η αβεβαιότητα ότι μπορεί να είμαι εγώ ο επόμενος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος στο Σύλλογο Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών, Ζωή Γραμμάτογλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:45 - 26 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.